Interpreti arhiva 2004.-2012. · Pjevači · Sergey Muraviev

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 

Sergey Muraviev

Tenor

Sergey Muraviev je rođen 26. Kolovoza 1976. godine u mjestu Nizhny Novgorod. Diplomirao je vokal na Državnom konzervatoriju Nikolaj Rimsky-Korsakov u Sankt Petersburgu. Aktivan je kako na polju opernih izvedbi tako i na koncertnim podijima.


Na scenama Mariinski Teatra te konzervatorija za kazalište, operu i balet Nikolaj Rimsky-Korsakov u Sankt Petersburgu nastupao je u ulogama Alfreda u operi “La Traviata” Giuseppe Verdija, Lohengrina u istoimenoj operi Richarda Wagnera, Ismaela u operi “Nabucco” Giuseppe Verdija, Bacchusa u operi “Ariadne auf Naxos” Richarda Straussa, Lenskog u operi “Eugen Onegin” autora P.I. Tchaikovskog, Vronskog u operi “Anna Karenina” autora Vladislava Uspenskog, te Maretsa u operi “Tsar Demian” Leonida Desiatnikova.

Također je nastupao u koncertnoj izvedbi opere “Il viaggio a Reims” kompozitora Gioachina Rossinia pod dirigentskom palicom Jury Bashmeta. Nastupao je u Finskoj, Njemačkoj i Tajlandu sa Ruskim President orkestrom kojim je dirigirao Robert Luther.

Pored navedenih uloga u repertoaru Sergey Muravieva nalaze se i uloge: Maria Cavaradossia iz opere “Tosca”, te Rudolfa iz opere “La Boheme” Giacoma Puccinia, Hermanna iz opere “The Queen of Spades” i Vaudemonta iz opera “Iolanta” P.I. Tchaikovskog, te Edip u operi “Edipus Rex” Igora Stravinskog.