Interpreti arhiva 2004.-2012. · Pjevači · Elena Antonenko Igotti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elena Antonenko-Igotti

Sopran

Elena Antonenko-Igotti članica je Ruske unije skladatelja i laureat međunarodnih natjecanja ("Kawai Contest" Chicago, USA 2004, “Hopes, Talents, Masters” Dobrich, Bulgaria 2005). Diplomirala je na Konzervatoriju u Petrogradu kao pjevačica, skladateljica i dirigent gdje je i magistirala kompoziciju kod prof. Slonimski.


Kao pjevačica i skladateljica često sudjeluje na međunarodnim glazbenim festivalima kao što su Dubrovački Međunarodni Festival Opernih Arija “Hommage Tino Pattiera”, “Sound ways”, “Barok i Avangarda”, “Glazbeno Proljeće”, “Od avangarde do suvremene glazbe”. Elena Igotti također radi kao solistica, nastupajući u St. Petersburgu te u pravoslavnim crkvama kao zborovođa.


Repertoar Elene Antonenko Igotti jedinstven je zbog širine i raznolikosti stilova. Interpretira različite stilove glazbe (klasične operne arije, europsku baroknu glazbu, duhovne pjesme uz pratnju orgulja, folklorne napjeve, modernu glazbu, klasični jazz i avangardne skladbe).


Usavršila se je u mnogim aspektima ruske glazbe: od antičkih vremena slavenskog paganizma, do klasičnih oblika za inovativne eksperimente s elektronskom glazbom.


Posvećena očuvanju nacionalne kulturne baštine, Elena Antonenko Igotti mentor je mladim pjevačima ruske vokalne škole. Njezin repertoar obuhvaća gotovo sve vrste ruske glazbe od 11.-20. stoljeća, a posebno se je istakla koncertima u SAD-u, Njemačkoj, Francuskoj i Švedskoj.


Programi Elene Antonenko Igotti uključuju projekte “Sve o Rusiji”, “Različitost Ruskih tonova”, “Ruske Narodne Pjesme”, “Židovska Glazba”, “Crkvena Glazba” uz pratnju  orgulja (Bach, Pergolesi, Handel, itd.), “Europske Klasične Arije”, “Klasični Jazz”, te široki repertoar suvremene glazbe i avangarde. Predavač je solo pjevanja, kompozicije, povijesti ruske glazbe (klasične i suvremene), a svoja predavanja nadopunja izvođenjem odgovarajućih skladbi.