Interpreti arhiva 2004.-2012. · Instrumentalisti · Natalia Nikolaewa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Natalia Nikolaewa

Pianist

Natalia Nikolaewa rođena je u Ukrajini, Krim, 1974. godine. Prve lekcije klavira pohađa u dobi od sedam godina. S devet godina svirala je na svom prvom solističkom koncertu. Upisala je studij na Konzervatoriju Lemberg i nastavila ga u Berlinu na Sveučilištu za umjetnost. Njezini učitelji bili su Thomas Menrath i Georg Save. U više navrata osvajala je nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima.

Na repertoaru su joj djela Scarlattija, Bacha, Mozarta i Beethovena, te skladbe majstora 19. i početka 20. stoljeća. Najradije izviodi glazbu ruskih romantičnih skladatelja.

Održala je brojne solističke i komorne koncerte u Berlinu i drugim njemačkim gradovima, te u Belgiji, Ukrajini, Švedskoj i Nizozemskoj. Svoj orkestralni debi imala je u Berlinu. Bila je pozvana da nastupi kao solist uz orkestar Reinickendorf iz Berlina. Izvodi glasovirske koncerte Bacha, Mozarta, Beethovena, Liszta i drugih.

Glazbeni kritičari opisuju je kao pijanisticu besprijekorne tehnike koja publiku osvaja izvanrednom ekspresivnošću i kreativnom snagom. Natalia Nikolaewa nije samo poznata pijanistica, već i izvanredna glazbena pedagogonja.