Interpreti arhiva 2004.-2012. · Instrumentalisti · Meliha Kulukčija

Meliha Kulukčija

Pianist

Rodjena 1946 godine. Osnovnu i srednju muzičku školu završila je u Mostaru u klasi prof. Blaženke Hausmaninger, a Muzičku akademiju u Sarajevu u klasi prof. Mariana Fellera.

Kao profesor klavira radila je u mnogim gradovima Federacije B. i H. Osim plodnog pedagoškog rada angažirana je kao korepetiror na koncertnim nastupima i solist na recitalima.

U dugogodišnjoj karijeri ima zapažene nastupe sa brojnim poznatim imenima kao što su Boris Papandopulo, Bruno Bjelinski, Gertruda Munitić, Dubravka Šeparović, Milka Stojanović, Ferdinand Zovko i dr. Koncertirala je u Francuskoj, Austriji, Hrvatskoj i Federaciji Bosne i Hercegovine.

Imala je brojne nastupe u humanitarne svrhe, koncerte sa vokalnim ansamblom «Cantus», a član je »Mostarske sinfonijete« sa kojima već četiri godine nastupa u predstavi «Kralj Lir« sa Radom Šerbedžijom.

Suradnik je Gradskog zbora Mostara, a i njihov korepetitor. Za 2002. godinu dobila je u Sarajevu u «Izboru žena 21« nagradu za životno djelo. Trenutno živi i djeluje u Mostaru.