Interpreti arhiva 2004.-2012. · Dirigenti · Mo. Christian Radner

 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mo Christian Radner

Dirigent


Christian Radner, rođen 1983. godine, studirao je trombon, eufonij i dirigiranje na Privatnom sveučilištu Anton Bruckner u Linzu kod Friedricha Loimayra i Nikolaja Žličara, te trombon kod Otmara Gaiswinklera na sveučilištu za glazbu i umjetnost u Beču. Usavršavao se je na Konzervatoriju privatnog sveučilišta u Beču i pohađao brojne majstorske tečajeve i seminare dirigiranja, poput onih kod Bernharda Haitnika, Franza Welser-Mösta, Petera Gülkea, Lutza Herbiga, Laszla Marosija i Dennisa L. Johnsona.

Pobijedio je na trećem Europskom dirigentskom natjecanju u Groningenu (Nizozemska, 2005) i na prvom Dirigentskom natjecanju Gornje Austrije u Gmundenu (2003). Godine 2006. bio je nabolji austrijski sudionik i osvojio drugo mjesto na prvom Međunarodnim dirigentskom natjecanju u Beču (2006.).

Dirigentsko iskustvo stekao je kao glazbeni direktor UNI-orkestra Linz, Komornog orkestra iz Hausrucka, Regionalnog orkestra mladih iz Gmundena i Orkestra mladih iz Vorchdorfa. Kao gost-dirigent nastupao je s orkestrima kao što su Sarajevski simfonijski orkestar, Filharmonija mladih iz Freistadta, Forum Ennsegg, gudački orkestri Gmundena i Ebenseea, ansambl String Plus, Freistadtski simfonijski puhački orkestar, Vorarlbergški simfonijski puhački orkestar i Regionalni orkestar mladih iz Kirchdorfa.

Obnašao je dužnost asistenta Steyrskoga glazbenog festivala (Les Miserables, 2008.) i opernog projekta Tarquin - Ernst Krenek (Linz, 2007.). Godine 2008. bio je direktor scensko-glazbenog projekta Blodeuwedd (Gmunden), a 2003. godine glazbene produkcije My Fair Lady (Vorchdorf).

Christian Radner predaje trombon, eufonij i dirigiranje u Glazbenoj školi Gornje Austrije.